Bejelentés


AQUAFITNESZ BUDAPEST XI. KERÜLET Vízitorna, a korlátok nélküli mozgás öröme


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


TÁRSOLDALAM:

GERINCTORNA

 KONDICIONÁLÓ TORNA A VÍZBEN ÚSZÁSTUDÁS ÉS KORHATÁR NÉLKÜL

 

Az Aquafitness-ről néhány szóban

A víz, és a vízben való mozgás gyógyító erejét már az ókori rómaiak és görögök is használták. A görögök kezdtek el források és folyók közelében fürdőközpontokat építeni. A görög fürdő-tudományok alapítója Hippokratész, aki tudományos alapokra helyezte a fürdőzuhany-, a lemosás-, és a pakolások művészetét. Először írt a gerincgörbületek gyógyításáról, amit Celsius már tornával korrigált. Aszklepiadész alkalmazta először a vízben való tornát. A mai, modern vízi-torna elterjedése 25 évvel ezelőtt indult, egy amerikai tengerész Glenn McWaters jóvoltából. Vietnámból hazatérve lábsérülését, az általa kifejlesztett vízi-rehabilitációs programmal gyógyította. Ő készítette el az első segédeszközt, a derékövet, mely segítségével futóedzést tartott mélyvízben. McWaters ötletét továbbfejlesztve alkalmazzák a vízi-tornát, sérülések utáni rehabilitációban és a fitness részeként is. Később a torna segédeszközeinek kínálata bővült, manapság már a derékövön kívül, lábellenállással, kézi súlyzókkal, „nudlival”, tornakarikával és felületnövelő kesztyűvel tudjuk hatásosabbá és változatosabbá tenni az edzéseket.A szárazföldi edzésprogram esetenként túl megerőltető lehet mozgásszervi problémákban-, izületi bántalmakban szenvedőknek, idősebbeknek vagy túlsúlyosaknak, ezért a szárazföldi gimnasztikai gyakorlatokat vízben végezhető programmá dolgozták át. A vízben való mozgás jó hatással van a keringési rendszerre, a légző rendszerre, a bőrre, a vesére, a mozgató rendszerre, erősíti és nyugtatja az izmokat, segíti a méregtelenítést. A vizi-gimmnasztika mozgásformáinak főbb alkalmazási területei:

• Gerinc elváltozások (ferdülés, sérv, derék problémák) • Izületi problémák • Túlsúly • Csontritkulás • Cukorbetegség • Asztma • Érrendszeri betegségek, visszérbetegség • Cellulitis, Narancsbőr • Terhesség • Idős kor • Sérülések utáni rehabilitáció

A fizikai aktivitás hiánya, a feszült életmód, helytelen táplálkozás, a környezeti ártalmak következtében egészségi állapotunk romlik. A vízi-torna kortól-, nemtől függetlenül mindenki számára egy olyan mozgásforma, mely nem károsítja az izületeket, elősegíti a jó fizikai állapot fenntartását, egyben erősít és pihentet. Rendszeres testmozgással jó fizikai és pszichikai állapotot, valamint aktív teljesítő- és cselekvőképességet érhetünk el, egész életünk során.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!